Suomen nuoret hiihtäjät valmiina MM-laduille

18.01.2013 09:45

Suomen 20- ja 23-vuotiaiden joukkueet matkustavat tänään perjantaina Libereciin, jossa ensi viikolla kilpaillaan nuorten MM-hiihdot. Hiihtäjiä odottavat hyvät olosuhteet, jotka on varmistettu tykittämällä aktiivisesti lunta.

”Tilanne on hyvä. Kaikki ovat terveenä. Viime vuodesta lähdetään parantamaan. Viesteistä odotan hyvää joukkuepanosta, urheilijoilla on tietysti omia tavoitteitaan. Matkoille ei ole asetettu erikseen tavoitteita”, nuorten St1-maajoukkueen valmentaja Janne Hyyppä sanoo.

Liberecissä kilpailee Suomesta 14 alle 20-vuotiaista hiihtäjää. Heidän lisäkseen 23-vuotiaiden MM-kisoihin osallistuu seitsemän hiihtäjän joukkue. Alkuperäisestä poikien joukkueesta Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola jäävät pois. Niskanen keskittyy Jämin SM-hiihtoihin, Ristomatti Hakola jää sairastelun vuoksi pois.

”Sprintissä Marialla (Grundvall) ja Juholla (Mikkonen) on paras matkansa. Siinä on meillä suurimmat tulosodotukset. Jos Juho hiihtää yhtä hyvin kuin Östersundissa Skandinavia-cupissa, siitä voi tulla mitali tai kuuden sakkiin. Muuten mitaliodotukset eivät ole hirveän korkealla, mutta varmasti esimerkiksi Marjaana (Pitkänen) tulee hiihtämään yhdistelmähiihdossa perinteisen hyvin, mutta vapaa on vähän heikompi. Muuten kisoissa odotukset ovat, että venäläiset ovat erityisesti 23-vuotiaissa miehissä vahvoja. Taso tulee olemaan kova”, 23-vuotiaiden valmentaja Ilkka Jarva sanoo.

Kilpailut alkavat maanantaina 20-vuotiaiden perinteisen sprintillä.  Hiihtäjät siihen julkistetaan lauantaina.

20- ja 23-vuotiaiden MM-hiihtoihin osallistuu 630 urheilijaa 36 maasta.

Lisätietoja kisoista: www.liberec2013.cz