Ahonen yllättyi aikaisesta ratkaisusta

11.03.2012 15:45

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen oli miesten puolella ainoa Kotkan SM-kisojen tuplamestari, sillä hän voitti M18-sarjassa sekä viestikultaa että 20 kilometrin kultaa.
”Yli odotusten meni. Viestissä lähdettiin mitalia hakemaan, voitto oli siinä yllätys. Tänään tiesin, että voitosta hiihdetään”, Ahonen sanoi.
Sunnuntaina Ahonen ajatteli ratkaisujen jäävän loppukiriin. Omaksi yllätyksekseen hän kuitenkin ratkaisi kilpailun jo varhaisessa vaiheessa ja ehti maaliin 49 sekuntia ennen Ylöjärven Urheilijoiden Artturi Pensasmaata.
”Eka vitonen hiihdettiin porukassa aika kovaa, 6-7 kilometrin kohdalla pari kaveria karkasi, mutta 8-9 kilometrin kohdalla sain heidät kiinni ja menin ohi. Pidin vauhtia ja eroa tuli”, Ahonen kertoo.
Ahonen on päässyt hyvään kuntoon alkutalvea haitanneiden vatsakipujen ja flunssan jälkeen. Ensi viikonloppuna hän tavoittelee hyviä sijoituksia Kemissä.
”Sprintissä pitäisi ensin kestää pystyssä, kun on vapaan sprinteissä tullut kaaduttua. Siinä tavoitteena A-finaalipaikka. Vapaan vitosella jos pääsisi kymmenen joukkoon”, Ahonen sanoi tavoitteestaan SM-sprinttiin ja KLL-kisoihin.