Tuplamestari Ainasoja yllättyi 15 kilometrin voitostaan

11.03.2012 15:30

Imatran Urheilijoiden Milma Ainasoja tavoitteli Kotkan SM-kisoista viestikultaa ja 15 kilometrillä sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta saikin kaksi SM-kultaa.  N18-sarjan viestikullan jatkoksi tuli sunnuntaina N17-sarjassa 15 kilometrillä voitto 4,4 sekunnin erolla Katariina Lonkaan. Se oli imatralaisen uran toinen henkilökohtainen SM-kulta viime vuonna tulleen sprinttikullan jatkoksi.
”En kyllä osannut odottaa, että näin hyvin menisi. Kisassa lähdettiin aika rauhassa, ja se oli minulle parempi. Porukka alkoi siinä pikkuhiljaa harvenemaan”, Ainasoja kertasi kilpailua iloisena.
Hän pääsi kärkinelikossa muista hieman karkuun 1,5 kilometriä ennen maalia, ja pystyi sen jälkeen pitämään kilpakumppaninsa takana loppukirissä. Henkilökohtainen kulta kruunasi hienon viikonlopun.
”Viesti meni niin kuin olimme taktisesti suunnitelleet”, Ainasoja sanoi.
Ainasojalla on ollut haastava talvi, sillä mykoplasma sotki alkutalvea. Maaliskuun koittaessa hän on päässyt hyvään vireeseen, sillä jo Kiteen SM-kisoista tuli 7. ja 8. sija. Lisää hyviä sijoituksia hän hakee ensi lauantaina Kemissä SM-sprintissä:
”Siellä lähdetään mestaruutta puolustamaan”, Ainasoja sanoo.