Andrea Julin neljänneksi PM-sprintissä

24.02.2012 21:00

Andrea Julin oli päivän parhaana suomalaishiihtäjänä neljäs alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden avauspäivänä Viron Mammastessa käydyissä sprinteissä. Poikien vapaan sprintin paras suomalainen oli toisena suomalaisena finaaliin yltänyt Artturi Pensasmaa, joka sijoittui kuudenneksi. Molempien voitot menivät Ruotsiin, kun Maja Dahlqvist vei tyttöjen voiton ja Erik Söderlund poikien.

Uusikaarlepyyläinen mutta Vöyrissä urheilulukiossa opiskeleva Julin taisteli tiukasti mitalista ja nousi vahvasti kolmanneksi maalin lähestyessä.

”Harmittaa! Oli niin lähellä kolmas sija. Olin kolmas ennen loppukiriä, vielä sata metriä ennen maalia”, Julin sanoi ja toivoi huomenna vähintään samanlaista onnistumista.

Ylöjärveläiselle Pensasmaalle sprintti oli viikonvaihteen päämatka. Hänen finaaliinsa mahtui dramatiikkaa, sillä hän kaatui ja menetti mahdollisuutensa vielä parempiin sijoituksiin.

”Juuri ohitin kahta ja menin vähän liian reunaa. Hiihto tuntui tänään hyvältä”, Pensasmaa sanoi.

12 parhaan joukkoon selvisi lisäksi suomalaisista kolme tyttöä ja kolme poikaa. Leena Nurmi (7:s), Hanna Varjus (9:s) ja Emilia Myllykoski (12:s) lisäksi välierässään kaatuneet Joni Mäki (7:s) ja Santeri Erola (9:s) sekä Lauri Vuorinen (10:s). Muista suomalaisista Kati Roivas oli 15:s, Joona Joensuu 16:s, Elsa Airaksinen 25:s ja Ville Ahonen 26:s. Joukkueenjohtaja Juho Halonen oli tyytyväinen suomalaisten avauspäivään:

”Hyvä avaus näille kisoille. Olen todella tyytyväinen. Vaikka podiumpaikkaa ei tullut, joukkueena olimme hyvällä tasolla. Neljä välierissä molemmissa ja kaikilla pirteää hiihtoa. Toivotaan huomenna yhtä vahvaa panosta”, Halonen sanoi ja toivoi suojattiensa katkaisevan suomalaisille tutuksi tulleiden nelossijojen putken palkintopallisijoituksella.
Lauantaina kilpaillaan tyttöjen vitonen ja poikien kymppi.