Perttu Hyvärinen: inttivuoteen nähden hyvin on mennyt

12.02.2012 00:00

Viime vuonna nuorten MM-kisoista kolmen pronssin kera kotiin Riistavedelle palanneella Perttu Hyvärisellä moni asia muuttui tälle kaudelle. 20-vuotiaiden sarja jäi taakse, lukio loppui ja heinäkuussa alkoi armeija. Sen lisäksi valmentajaksi vaihtui Mikko Virtanen.
”Aika pitkälle on samaa linjaa harjoittelussa jatkettu. Voimaharjoittelu on hieman muuttunut ja määrää on tullut enemmän. Nyt on kuunneltu kehoa, kiinnitetty huomiota palautumiseen ja rytmitykseen – tarvittaessa osataan tehdä päätöksiä nopeastikin”, sanoo Hyvärinen uudesta valmentajastaan ja kehuu myös Virtasen tekniikkaosaamista.
Tänä talvena Hyvärinen on ajoittain väläytellyt kykyjään jo aikuisten sarjassa, viimeisimpänä Keuruulla prologissa, jossa hän oli seitsemäs.
”Parasta kuitenkin odottelen vielä. Inttivuoteen nähden on mennyt hyvin. Olen ollut tyytyväinen, että näin ehyttä kautta olen saan hiihtää. Tavoitteena oli päästä Skandinavia-cupia kiertämään ja tavoitteena ovat olleet nämä nuorten MM-kisat. Mielenkiinnolla odotan myös sotilaiden MM-kisoja maaliskuun puolivälissä, harva pääsee kaksiin MM-kisoihin samana talvena”, Hyvärinen sanoo. 
Hänellä on takanaan kokonaisuutena onnistunut harjoituskausi, josta erityisesti alkukesä ennen armeijaa oli ”todella hyvää harjoittelua”. Armeijassa harjoittelu ja leiritys kyllä sujuivat, mutta palautuminen oli Hyvärisen mukaan kortilla. Nyt hän on lokakuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin poissa armeijasta. 23-vuotiaiden MM-kisoista Hyvärinen ei lupaa kolmea pronssia, ja on muutenkin maltillisella mielellä.
”Hirmu vaikea on tavoitteita asettaa. Se on vaikea paikka hiihtää, edessä on aika kuluttava reissu. Kukaan meistä ei ole kilpaillut noin korkealla. Niistä tulee myös tosi kovatasoiset kisat, mitä olen muiden maiden valintoja katsonut”, Hyvärinen sanoo.

(Kuvassa Perttu Hyvärinen Otepäässä yhdistelmäkilpailun pronssimitalistina maalissa)