<< Takaisin profiilit-sivulle

Ville Severi Ahonen

 

 

Syntymäaika ja -paikka: 14.10.94, Imatra

Seurat: Imatran Urheilijat

Kotisivu (oma tai seuran): www.imatranurheilijat.fi

Opinnot ja ammatit: Lukio

Valmentajat: Kari Ahonen

Tavoitteet: Kehittyä tasaisesti joka vuosi

Paras saavutukseni: PM-sprintti ja 10km 5. sija, PM-viesti 3. sija

Saavutukset: Nuorten SM mitaleja perinteisellä 2 joka väriä

Harrastukset: Kesällä pikajuoksu ja frisbeegolfia välillä

 

Lisätiedot:

 

Olen Ville Ahonen ja kotoisin Imatralta. Käyn Imatran Yhteis-Lukiota ja se urakka alkaa kohta olla kirjoituksia vaille valmis. Sukset minulle laitettiin jalkaan heti kun opin kävelemään, mutta kilpailemaan aloitin noin kahdeksan vuoden iässä.
 
Hiihdon lisäksi olen harrastanut yleisurheilua, jota vielä nykyäänkin tulee pikajuoksujen muodossa harrastettua. Nuorempana harrastin yleisurheilussa vähän joka lajia keihäänheitosta pituushyppyyn. Vahvin laji yleisurheilussa minulla oli 14-15 vuotiaana kolmiloikka, jossa tuli 14-vuotiaiden SM-kisoissa hopeaa. Yleisurheilu alkoi kuitenkin vähitellen väistyä hiihdon tieltä, sillä kiinnostus yleisurheilua kohtaan hiipui. Yksi syy siihen oli, että kolmiloikassa olisi ollut erittäin vaikea ponnistaa kansallista huippua korkeammalle.
 
Urheilijana vahvuuteni on nopeus, joka on peräisin osaltaan juuri yleisurheilusta. Sillä olen pystynyt paikkaamaan muita minulta puuttuvia ominaisuuksia, kuten kovaa hapenottoa. Olen tunnollinen harjoittelija, ja harjoittelen monipuolisesti. Aion kehittyä jatkossakin tasaisesti kohti aikuisten sarjoja ja päästä lajissa mahdollisimman pitkälle. A- maajoukkue ja arvokisaedustukset houkuttelevat tulevaisuudessa.
 
 

(päivitetty 31.7.2012)