<< Takaisin profiilit-sivulle

Topias Petteri Tyni

 Syntymäaika ja -paikka: 18.11.1994 Taivalkoski

Seurat: Metsä-Veikot 85

Kotisivu (oma tai seuran): www.metsaveikot85.fi

Opinnot ja ammatit: Taivalkosken lukio

Valmentajat: Juho Halonen (2012 kevät-), Jorma Tyni

Tavoitteet: Ensikaudella NSM- ja NMM-kisat, yleisesti tavoitteena kehittyä jatkuvasti eteenpäin!

Paras saavutukseni: M18 SM-kulta V 15km, KLL-mestaruus V 5km

Saavutukset: Kolme muuta SM-mitalia erilaisilta matkoilta

Harrastukset: Kaikenlainen muu liikunta (jalkapallo, pesäpallo, pyöräily..)

Muuta mainittavaa: -

 

Lisätiedot:

 

Olen Topias Tyni ja kotoisin Taivalkoskelta, jossa olen asunut oikeastaan koko ikäni. Taivalkoski on asukasmäärältään melko pieni kunta, mutta tarjoaa kokoonsa nähden erinomaiset mahdollisuudet monien eri liikuntalajien harrastamiseen.  Erilaista urheilukerho- ja tapahtumatarjontaa on aina ollut kiitettävästi, ja pienestä pitäen tuli osallistuttua niistä aika lailla kaikkiin mahdollisiin, aina yleisurheilukerhoista ja sählyturnauksista myös  vaikkapa lumilautakisoihin. 
 
Noin kymmenvuotiaana minut houkuteltiin mukaan hiihtoseuran harjoituksiin. Mukava porukka veti nopeasti mukaansa, ja pian jo huomasin (ilokseni) kierteleväni talvisin lähikisoja, joita tuntuikin riittävän lähes joka viikonlopulle. Muutaman vuoden ajan hiihto oli kuitenkin edelleen vielä vain yksi hauska laji muiden joukossa. Vasta yläasteen lopussa, ja etenkin Kultasomparyhmään siirryttäessä hiihtoharrastus alkoi ”vakavoitua” enemmän. Aiemminkin oli toki jo harjoiteltu paljon ja hiihtokisoihin tähtäävästi, mutta nyt kiinnostus pelkkään harrasteluun alkoi hiipua. Tavoitteellisempi ja tehostunut harjoittelu alkoi sitten tuottaa selvää kehitystä myös kisatuloksissa, mikä lisäsi intoa entisestään, ja minkä seurauksena tähänkin pisteeseen on päästy.
 
Vahvuuteni urheilijana on varmaankin tietynlainen periksiantamattomuus. Epäonnistumisia sattuu kaikille, mutta niitä ei kannata jäädä murehtimaan liiaksi – pitää vain jatkaa eteenpäin ja tehdä asiat entistä paremmin, unohtamatta silti riittävää rentoutta.
 
 
 

(päivitetty 31.7.2012)